BTGport.net

ИТ Вјести

Pet novih tehnologija u 2020

02.01.2020.


Evo kojih pet tehnologija dolazi u uređaje korisnika u 2020 godini.

 
Novi tip baterija - nema sumnje da je najveći problem današnjih telefona, tableta i laptopova trajanje baterije. Litijum jonske i polimer baterije su dostigle vrnuac svog razvoja. U 2020 godini stižu uređaji sa baterijom od grafena (graphene battery). Ove baterije su nekoliko puta lakše, imaju veći kapacitet od postojećih, a pune se za manje od pola sata.
 
5G tehnologija postaje svuda dostupna - 5G je do sada "stidljivo" predstavljen i sa ograničenom dostupnošću, za mali broj korisnika. Većina novih uređaja će u ovoj godini doneti 5G mogućnosti, a očekuje se da nove mreže budu dostupne svuda gde i sada već stari 4G.
 
Još moćnije kamere - navikli smo na kamere od 20, pa i više megapiksela. Novi smartfoni - čak i oni iz srednje klase - imaće kamere od 32 i 64 megapiksela, a flegšip modeli i od 108 megapiksela.
 
AR postaje standard - veštačka stvarnost (Augmented reality, AR) se već koristi u automobilskoj i avio industriji, a novi uređaju poput Leap Motion će doneti AR mogućnosti i za 'obične' korisnike, kao i za upotrebu u industriji zabave.
 
Dronovi su svuda - dronovi su za kratko vreme od skupih igračaka postali nezamenlji kada su snimanje i nadzor iz vazduha u pitanju. Nova generacija ovih letelica će imati robotizovane i nezavisne funkcije, moći će da sami lete bez upravljanja sa zemlje, kao i da izbegavaju prepreke, a u slučaju gubitka signala - i da se sami vrate 'kući'.
 
Ivan Trajković

остале новости >>>
  ПРЕГЛЕД E-ПОШТЕ

Напомена: За корисника унијети
комплет адресу, нпр: test@btgport.net
Регистрација РС

ИТ ВИЈЕСТИ
Зашто су Docker стручњаци све више траженији?

Hakeri ukrali poverljiv softver iz Microsofta

Модеран компјутер - за 70 долара

Twitter има нову опцију - Fleets

Архива вијести