BTGport.net

ИТ Вјести

Постани веб програмер - WebMaster курс (HTML, CSS, JS, Angular)

11.11.2019.


Прича се да су програмери изузетно тражени, добро плаћени, да раде кад хоће и одакле хоће. Да ли знате који је најбржи пут да усвојите неопходна знања за почетак да би постали програмер?

Ако размишљате о уласку у ИТ воде или о тражењу посла на ино тржишту, један од најбољих начина да своје жеље спроведете у дјело јесте да научите веб програмирање.

Развој веб сајтова је један од најпопуларнијих начина за улазак у софтверску индустрију. Основе се брзо науче, а резултати су одмах видљиви (буквално).

У народу познатије као “прављење сајтова”, фронт енд веб дев бави се оним дijелом сајта или веб апликације који се приказује у вашем претраживачу.

Да ли је фронт-енд курс најбољи избор за усавршавање?

ИТ индустрија тренутно нуди можда и најбоље услове за професионалце, али и за почетнике. Постоји велика потреба за новим стручњацима услед обима посла и убрзаног развоја технологије. Развијање сајтова и апликација изузетно је интересантан посао, што је многе почетнике навело да потраже неки фронт-енд курс и да се упусте у свијет веб девелопмента. 

Курсеви су набржи начин да стекнете почетна знања која ће вам  знања која ће вам помоћи да започнете успјешну каријеру. Размислите о могућности да радите од куће као фрееланцер, за домаће или стране клијенте, путем сајтова као што су Upwork или Peopleperhour.. Радићете на интересантним пројектима, упознајући људе из свих дjелова свијета и зарађујући одличне хонораре. 

Наравно, са овако стеченим знањем можете увек да се одлучите и за неку од успјешних ИТ компанија. За многе ИТ позиције константно су отворене позиције, а на вама је да искористите пружене прилике.  

 Које језике мора да зна фронт-енд девелопер?

Да бисте се на прави начин упознали са послом фронтенд девелопера, потребно је да поседујете одређена знања. У фронтенду постоји „свето тројство” језика које чине већ поменути HTML, CSS и JavaScript

HTML – У теорији, да би сајт функционисао, не треба му „шминка”, тј. CSS. Он може да пружи све информације и у HTML-у, тј. у коду (на страну како би то изгледало обичном кориснику). Шта више, сајтови су у почетку имали управо такав „рустичан” изглед, фокусиран на текст.  

HTML се брине искључиво о садржају сајта, али не и његовом визуелном делу. Он одређује где шта стоји, где су параграфи, која је величина фонта, који се heading употребљава итд. У модерно доба HTML је везан за CSS, његов визуелни еквивалент. Данас HTML5 представља модеран алат, који је неизоставни део фронтенда, тј. „костур” сваког веб сајта. 

CSS – користи се за стилизовање HTML елемената на сајту (фонтови, боје, позадине итд.). То практично значи да се његовим коришћењем креира квалитетно корисничко искуство.  

То се постиже коришћењем „стилова” који помажу да се креира визуелни део сајта. Иако CSS није у потпуности одговоран за дизајн сајта, без њега многи сајтови не би изгледали ни приближно атрактивно, шта више, били би изузетно нефункционални. 

JavaScript – Реч је о програмском језику који служи као својеврстан лепак који спаја HTML и CSS. Иако су ова два језика изузетно корисна, реч је о описним језицима, који имају своја ограничења. JavaScript је, са друге стране, програмски језик који је користан за све детаље за које је потребно програмирање. Поред овог језика, користи се и PHP, често и истовремено, јер се одлично допуњују са могућностима које пружају.

Angular је JavaScript MVC framework направљен од стране Google-а који вам омогућава да правите добро структуиране, лаке за тестирање и одржавање фронт-енд апликације.

Апликација је дефинисана уз помоћ модула који могу завистити један од других. Angular проширује HTML пружајући директиве вашим ознакама помоћу којих можете правити моћне и динамичке странице. Такође можете направити сопствене директиве помоћу којих ћете вршити DOM манипулацију. Такође имплементира two-wаy везивање података, везујући ваш HTML (view) са javascript објектима (models) на веома лак начин. 

За своју популарност Angular може да захвали следећим чињеницама:

  • Angular је framework отвореног кода и одржава га Google и огромна заједница програмера, што значи да се стално усавршава и посjедује одличну подршку.
  • Релативно је лак за учење и коришћење.
  • Angular омогућава развој динамичких веб страница по угледу на стандардне апликације, што читав процес знатно олакшава и убрзава.
  • Омогућава прављење брзих промjена на сајту.
  • Неке од најпознатијих компанија које користе Angular јесу Гугл и Најк. Од августа 2013. године аутомобили компаније Џенерал моторс користе апликације које су креиране помоћу Аngular-a, а Аngular користе и сајтови Гардијана, Hafington posta
  • Веома је популаран код покретања стартап пројеката што значи да постоји велики број клијената којима је потребан стручнак за Angular

Направите први корак - упишите WebMaster курс

Ако сте у Бањој Луци или њеној околини, едуЛаб организује webMaster курс предлажемо вам да упишете WebMaster курс на комећете имати прилику да кроз кроз практичне примјере на брз и ефикасан начин стекнете почетна знања из фронт-едн девелопмента.

По завршетку  курса:

  • моћи ћете да радите као ЈаvaScript или Аngular програмер
  • имаћете већу проходност на тржишту програмера у земљи и иностранству
  • можете радити као фрееланцер за клијенте у земљи и иностранству
  • моћи ћете много лакше да се запослите у Њемачкој, гдЈе се овај ЈavaScript оквир доминантно користи и изузетно је тражен од њемачких послодаваца

По завршетку курса сви полазници добијају бесплатан домен и хостинг за свој прву веб страницу, а за најуспјешније полазнике предвиђена је могућности обављања праксе и даљег запослења.

Трајање курса: 12 седмица

Број часова: 5 часова седмично (укупно 60 часова)

РЕДОВНА ЦИЈЕНА: 900 KM

ЦИЈЕНА ЗА РАНЕ ПРИЈАВЕ САМО 545 KM

Могућност плаћања на рате

Почетак: 19. новебар 2019. године

Локација: eduLab, Jеврејска 37, 78000 Бања Лука

Пријаве у току. Број мјеста ограничен

Пријаве на: +387 66 516 174 или на: edu.bitlab.rs

https://edu.bitlab.rs/webmaster.html


(edu.bitlab) 
остале новости >>>
  ПРЕГЛЕД E-ПОШТЕ

Напомена: За корисника унијети
комплет адресу, нпр: test@btgport.net
Регистрација РС

ИТ ВИЈЕСТИ
Зашто су Docker стручњаци све више траженији?

Hakeri ukrali poverljiv softver iz Microsofta

Модеран компјутер - за 70 долара

Twitter има нову опцију - Fleets

Архива вијести