BTGport.net

ИТ Вјести

Повратак једноставних телефона

01.10.2019.


Производња паметних телефона у великом броју, углавном у Кини, спустила је цене, па тако добар смартфон сада можете купити већ за осамдесет еура. Ипак, многи људи не желе да носе мали компјутер у џепу.

Управо због тога, једноставни телефони,без Андроида и напредних функција, доживљавају праву малу ренесансу. Велики број корисника жели да има други телефон само за гласовне позиве, или једноставно, телефон који га неће оптерећивати. Тако је позната модна кућа  "Супреме"представила  телефон са основним функцијама, 3Г везом, и основном камером, кога заправо производи компанија Блу Мобиле. Како је цео бренд намењен младим урбаним људима, уз телефон долази и мицроСД картица од 16 ГБ, првенствено намењена складиштењу великог броја mp3 умера и музике.
 
Нокиа се прикључила овом тренду, уз поновно представљање нових-старих модела 3310 и 8100. Овакви телефони су врло популарни широм Азије и Индије, а често су једини начин за комуникацију и основни приступ интернету у удаљеним и врло сиромашним крајевима.
  
Иван ТрајковићTwitter 

остале новости >>>
  ПРЕГЛЕД E-ПОШТЕ

Напомена: За корисника унијети
комплет адресу, нпр: test@btgport.net
Регистрација РС

ИТ ВИЈЕСТИ
Зашто су Docker стручњаци све више траженији?

Hakeri ukrali poverljiv softver iz Microsofta

Модеран компјутер - за 70 долара

Twitter има нову опцију - Fleets

Архива вијести